Mijn andere assistenten zijn de supporters, de tijdsbewaker en de Brain Break bewaker. Elke les vraag ik of 3 mensen willen supporteren. Dat betekent dat zij bij een correct antwoord de leerling in kwestie positief bekrachtigen (Wow! Goed gedaan! Super! Fantastisch!). Dit is een gegeerde taak in mijn huidige groep. En ze doen het ook goed. Vaak krijgt een leerling die niet zo taalsterk is, maar toch een goed antwoord geeft, zelfs een applausje!
De tijdsbewaker zegt mij wanneer het tijd is voor de pauze of wanneer de les gedaan is, de Brain Break bewaker zegt mij wanneer het tijd is voor een Brain Break. We doen 2 tot maximaal 3 brain breaks per les. Het is heel handig om een assistent hiervoor in te zetten, want voor je het weet is het lesuur voorbij en heb je er niet aan gedacht om een Brain Break te doen (terwijl dit toch nodig is). In het begin vonden mijn leerlingen de Brain Breaks wat raar en stonden ze er wat onwennig bij. Ondertussen vinden de meesten ze wel leuk en zien ze er ook het nut van in. Eens ze alle Brain Breaks kennen, mag de assistent ook kiezen welke Brain Break we doen (ik heb kaartjes met foto's van de Brain Breaks waaruit ze kunnen kiezen).
0 Opmerkingen
Afhankelijk van de foto beëindig ik een Picture Talk of een Clip Chat soms met een Tableau Vivant of een toneelstukje. Onderstaand voorbeeld is een Tableau Vivant bij een Art Talk.
Daarbij vraag ik eerst de "acteurs" naar voor en zij moeten op aanwijzingen van de andere cursisten plaats nemen. Vervolgens vraag ik per acteur wat hij/zij moet doen (eventueel een ja/nee-vraag of een of/of-vraag indien de cursisten het nog niet uit zichzelf kunnen verwoorden). Dit is een zeer leuke activiteit om alle woorden en structuren nog eens te herhalen. |